Näiden asioiden takia moottoripyöräharrastus kiehtoo ihmisiä

Moottoripyöräily kiinnostaa erityisesti vauhdin hurmasta nauttivista ihmisistä. Moottoripyöräilyssä yhdistyvät kolme v:tä: voima, vauhti ja vapaus.

Jännitystä elämään

Moottoripyöräily sopii erityisesti moottoriharrastuksesta kiinnostuneille miehille ja vähemmistönä naisille, jotka kaipaavat harrastukseensa tiettyä vaaraa, joka syntyy siitä, että moottoripyöräily on riskialttiimpaa kuin autoilu kaatumisriskin takia.

Moottoripyöräillessä voi tuntea itsensä vapaaksi, sillä iso hevosvoimaisilla pyörillä pääsee yleensä todella kovaa, eivätkä pyörässä seinät rajoita ajajan fiilistä. Tuuli vain humisee korvissa. Ajaminen saa olon tuntumaan siltä kuin ajatuksetkin tuulettuisivat. Pään tyhjenee kun itsestään, kun lähtee tien päälle. Ajaessa on tärkeää keskittyä itse ajamiseen. Toisaalta suoraa tietä posottaessa voi katsella maisemiakin.

Moottoripyöräily yhdistää

Moottoripyöräilyyn liitetään usein myös yhteisöllisyys, mistä hyvänä esimerkkinä toimivat moottoripyöräjengit. Jengistä on muodostunut pääasiallisesti miesten perhe uskoakseni sen takia, että omat perhesuhteet ovat päin prinkkalaa. En usko, että kenelläkään muuten on syytä lähteä rikoksen tielle. Toisena tekijänä siihen tietysti voi ajaa köyhyys, mutta silloinkin ihmisen rikoksilta pelastaa rakastava perhe.

Moottoripyöräilyn yhteisöllisyys kuin yhteisöllisyys ylipäätään on pelkästään positiivinen asia, kunhan siihen eivät vain kuulu huumeet ja rötöstely, kuten valitettavan usein kuuluu. Olenpa kuitenkin tavannut moottoripyöräilevän papinkin, joka kuului myös moottoripyöräjengiin. Se oli vaan vähän erilainen jengi kuin nämä pahisjengit. Silti kuulemma moottoripyöräilijät ovat hyvää pataa keskenään kuuluvat he Bandidosiin vai mihin.

Toiselle motoristille voi mennä juttelemaan huoltoasemilla ja missä vain kaltaisiinsa törmää. Tämäkin kielii moottoripyöräiljöiden yhteisöllisyydestä ja hyvästä hengestä. Uskonkin, että porukassa ajossa on ihan oma fiiliksensä. Välillä kaipaa yksinoloa, kuten suuri osa ihmisistä ylipäätään. Välillä on taas kiva luopua hetkeksi vapaudestaan ja kokea yhteisöllisyyttä muiden kanssa. Letkassa ajaessakin jokainen on kuitenkin kypäränsä sisällä yksin. Se on sama kuin kävellä kaupungilla suuressa ihmismassassa, mutta tuntea olevansa silti aivan yksin niin hyvässä kuin pahassa.

Voi olla näyttämisen halua

Moottoripyörä on myös näppärä siitä, että sen saa paljon helpommin parkeerattua kuin tilasyöpön auton. Sillä voi puikkelehtia ruuhkaisessakin liikenteessä muiden ohi. Iso hevosvoimaiset moottoripyörät näyttävät myös kiihtyvän hetkessä, joten hyvällä moottoripyörällä saa varmasti lentävän lähdön ja moni autoilija jää kakkoseksi.

Moottoripyöräilijöillä tuntuukin olevan hieman näyttämisen halu: sen lisäksi, että pyörä kiiltää, motoristeille on tärkeää, että pyörä myös kiihtyy ja kulkee. Kaikkien kohdalla tämä ei rajoitu varmastikaan, että pyörä kiihtyy ja kulkee itseä varten. Autoilijoiden, moottoripyöräilijöiden ja ohilkulkijoiden kateelliset katseet lämmittävät monen mieltä.

Miehet myös usein näyttävät tykkäävän moottoripyöristää siksi, että ne ovat niin kauniita. Jos oma komeus ei riitä, vastakkaista sukupolta yritetää liehitellä tyylikkään auton tai moottoripyörän muodossa. Moni pyörä hiveleekin moottoripyöräilyä harrastamattomien naisten silmään. He kuitenkaan usein eivät perusta pyöristä niin paljon, että olisivat valmiita ostamaan kulusyöpön menopelin itselleen.

Lieköhän miehet pitävät pyöristä myös siksi, että moottoripyöräilevät miehet monesti mielletään cooleiksi ja naisen saanti helpottuu pyörän hankkimisen myötä. Sanotaanhan, että hieno auto on miehen munan jatke.

Sama se taitaa olla moottoripyörien kohdalla. Välikommenttina sanottakaan tähän, että henkilökohtaisesti en kannata ulkoisilla ja ulkopuolisilla asioilla itsetunnon kasvatusta. Ihmiset voisivat ennemmin miettiä sitä, miksi täytyy päteä ja saada hyväksyntää muilta. Eikö sitä kenties suo itse itselleen ihan omasta itsestään tarpeeksi ja miksi näin on? Silloin jäisi aika moni ”ostanpa hienomman auton kuin naapurilla” -auto ostamatta. En kuitenkaan sano, etteikö moottoripyöräily olisi hyvä harrastus, jos sitä tekee juurikin noista aiemmin mainitsemistani syistä.

Hyviä uutisia moottoripyöräharrastajille! Hallitus perui aikeensa nostaa mm. moottoripyöräveroa. Lue lisää maikkarin uutisista:

http://www.mtv.fi/uutiset/kotimaa/artikkeli/juha-sipila-hallitus-luopuu-moottoripyora-ja-veneveroista/6312108

Vieritä ylös