Miten liikkua, jos saavut Helsinkiin esimerkiksi messumatkalle?

matkat helsinkiin

Näin pääset Messukeskukseen helpoiten

Suuri osa Helsingin messuista järjestetään Messukeskuksessa. Vaikka siellä on tilaa ihmisille, ei tilaa autoille ole parkkipaikalla niinkään. Messukeskus suosittelee itse verkkosivuillaan julkisten liikennevälineiden käyttöä. Paikalle pääsee aitiovaunuilla 7A, 7B ja 9. Busseista kannattaa valita Pasilan asemalle tulevat bussit.

Reittiopas.fi kertoo, mitkä ne bussit ovat ja miten ne liikennöivät. Reittiopas on yleensäkin erittäin kätevä opas kulkemiseen pk-seudulla oli sinulla matka sitten minne tahansa.

Junista kaikki lähi- ja kaukojunat (lukuunottamatta Allegro-junia) pysähtyvät Pasilan asemalla, josta pääset alikulkutunnelin kautta suoraan Messukeskukseen.

Sibelius

Jos on helsinkiläinen tai muuten siedettävän matkan päästä ja liikenteessä pyörällä, pyörätelineitä on eteläisen sisäänkäynnin ja Kokoustamon edessä. Taksiasema taas sijaitsee Messukeskuksen eteläisen sisäänkäynnin edustalla. Taksit voivat ajaa suoraan sisäänkäynneille.

I- ja P-junat liikennöivät lentokentältä läheiselle Pasilan asemalle. Matka-aika junalla on noin puoli tuntia ja junien vuoroväli päiväliikenteessä noin 10 minuuttia. Matka-aika lentokentältä Messukeskukseen taksilla on noin 15 minuuttia.

Messukeskuksen pysäköinninvalvojat opastavat tilausbussit niille varatulle alueelle. Bussinkuljettaja saa sisäänajossa pysäköintilipukkeen, jonka pysäköinninvalvoja vaihtaa maksuttomaan ulosajolipukkeeseen. Huomioithan, että käytäntö on voimassa vain Messukeskuksessa järjestettävissä tapahtumissa.

Selvitä, mikä on edullisinta

Jos siis tulet kauempaa, kannattaa selvittää, olisiko se edullisempaa junalla tai lentokoneella. Yleensä on tarjolla hyviä lentotarjouksia, jos niihin tajuaa tarttua ajoissa. VR:kin on onneksi hieman laskenut hintojaan ja sillä on usein hyviä tarjouksia isoista kaupungeista Helsinkiin. Senkin kohdalla säästät, mitä aiemmin olet asian kanssa liikenteessä. On naurettavan kallista, jos maksaa aikuisen lipun vaikka Rovaniemeltä Helsinkiin ilman minkäänlaisia alennuksia.

Samalla hinnalla lentää jo Eurooppaan ja takaisin. Lisäksi saat körötellä junassa todella pitkään. Lentämällä kerkeäisit huitaista saman matkan vähintään kolme kertaa edes takaisin. Siksi moni ei lähde kirveelläkään junaan tai lähtee vain yöjunaan, jotta istumisen voi vaihtaa nukkumiseksi. Jotkut ovat kuitenkin niin huonounisia, että nukkumisesta ei tule rämisevässä junassa mitään. Parhaimmillaan samaan hyttiin sattuu äiti ja pieni vauva, joka huutaa koko yön. Kuinka ihanaa.

Sightseeing in Helsinki

Jos kuitenkin saavut omalla autolla, jätä se mieluummin suosiolla parkkihalliin odottamaan messujen ajaksi. Voit vaan varautua siihen, että matkan lisäksi maksat tuntuvan hinnan parkkimaksuista, jos seisotat autoasi jossain ikuisuuden. Kannattaisiko siis vaan suosiolla tulla julkisilla ja liikkua niillä Helsingin sisällä.

Mikäli sinun tarvitsee liikutella messutavaroita paikasta toiseen, mutta et halua tulla omalla autolla vaan laittaa tavarat esimerkiksi matkahuollolla, on sinulle onneksi vaihtoehtoja! Helsingistä voit vuokrata pakettiauton pariksikin tunniksi tarpeidesi mukaan – eikä sinun tarvitse huolehtia pitkäaikaisista pysäköintitarpeista tai vastaavista!

Vaihtoehtona Wanha Satama

Messukeskusta pienempi mutta tunnelmallisempi messujen järjestyspaikka on Wanha Satama. Näin se kertoo itsestään nettisivuillaan: ”Wanha Satama on täyden palvelun tapahtumatalo, joka tarjoaa ihanteelliset puitteet onnistuneille kohtaamisille. Luotattavan ja ammattitaitoisen henkilökunnan sekä pitkäaikaisten yhteistyökumppaneiden kanssa onnistuvat niin kokoukset, kongressit, seminaarit, juhlat, julkistustilaisuudet, näyttelyt kuin kansainväliset kongressit. Kahdeksan rinnakkaisen salimme sisällä on muistettu asiakkaita, koulutettu henkilökuntaa, juhlittu voittajia sekä tehty tärkeitä päätöksiä.

Uniikki tapahtumamiljöö tuo lisäarvoa – et juuri muuta somistusta kaipaa!

Saat kauttamme kaiken tarvittavan tapahtumien järjestämiseen tunnelmallisista tiloista suussa sulaviin tarjoiluihin ja toimivaan tekniikkaan. Vastaamme halutessasi myös kaikista tapahtumajärjestelyistä, jotta voit keskittyä olennaiseen: tilaisuuden sisältöön, kouluttamiseen, asiakkaisiin ja skoolaamaan onnistumisille.”

Wanhan Sataman tapahtumatalo sijaitse merellisen Katajanokan sydämessä. Keskeinen sijainti Helsingin keskustassa mahdollistaa saapumisen paikalle kävellen, autolla tai laivalla. Kahden kilometrin matka ydinkeskustasta taittuu helposti kävellen tai pyöräillen. Autoilijalle löytyy pysäköintipaikkoja Wanhan Sataman läheisyydessä, etenkin terminaalin alueelta.

Wanhaan Satamaan on hyvät julkiset kulkuyhteydet Helsingin keskustan kautta. 4- ja 5- raitiovainulla kestää vain 8 minuutin matka keskustasta (lähin Kauppiaankadun pysäkki sijaitsee 200 metrin päässä) I- ja P-junat liikennöivät Helsinki-Vantaan lentokentältä keskustan pääteasemalle. Matka-aika on noin 35 minuuttia ja junien vuoroväli päiväliikenteessä noin 10 minuuttia. Rautatieasemalta on 1,8 kilometrin matka Wanhaan Satama. Katajanokan laivaterminaali taas on vain 300 metrin päässä.

Vieritä ylös