Mistä voit löytää muita moottoripyöräharrastajia?

Uuden harrastuksen pariin hyppääminen tuo väkisinkin elämään uusia harrastuskavereita, olkoon kyse sitten mistä tahansa harrastuksesta. Harrastuskaverit ovat tärkeitä, koska hyvien kavereiden kanssa harrastus on mielekkäämpää ja tottahan toki uudet ihmissuhteet tuovat aina iloa ja väriä omaan elämään.

Tuttujen kautta

Tiedäthän sen yhden kaverin, joka aina mainitsee siitä eräästä kaverista jolla on prätkä? Tai toinen kaveri, jonka serkku on jo pitkään rakentanut omaa pyöräänsä ja saa sen vihdoin ensi kesänä ajoon? Kyllä, ole yhteydessä tuttujesi kautta näihin kavereihin. Vaikka heistä ei ensikontaktilla olisikaan ihan bff-ainesta, niin voihan sitä aina yhdessä käydä ajamassa lenkin jos toisenkin tai poiketa juomaan kahvit ja näyttämässä omaa prätkäänsä. Siitä se juttu varmasti lähtee ja harrastekavereita alkaa olla plakkarissa.

Lyöttäydy seuraan

Prätkäjätkät tunnetusti tervehtivät toisiaan aina liikenteessä, ainakin suurin osa. Jos siis ajomatkasi varrella pysähdyt ruoka- tai kahvitauolle, lyöttäydy muiden prätkäjätkien seuraan. Jutun juurta pyöristä, ajamisesta, reiteistä ja ihan mistä tahansa varmasti löytää ilman suurempaa vaivannäköä. Rohkeasti jutulle muiden harrastajien kanssa!

Harrikka

Kerhot

Moottoripyöräkerhoja on Suomessakin satoja erilaisia. Vaikka kerhosta saattaa tulla ensin vilunväristyksiä aiheuttava tunne, ei kerholla aina tarkoiteta kanuunankuulia tai muita hyvinkin tunnettuja nahkaliivikerhoja. Moottoripyöräkerhoja ja –klubeja on myös aivan tavallisille harrastajille ilman kyseenalaista mainetta ja tarkoituksena vain ja ainoastaan harrastaminen moottoripyörien parissa. Kannattakin ottaa selvää oman alueen kerhoista kyselemällä, koska kerhoista löytää varmasti intohimoisia harrastajia.

Työpaikat

Prätkäily ja prätkän omistaminen ei nykypäivänä ole mikään suurempi juttu. Lähes jokaisella kolmekymppisellä komealla nuorella miehellä on autotallissa prätkä. Sehän on suorastaan epäilyttävää, jos kukaan ei aamulla saavu työmaalle prätkällä. Ota siis työmaalla jutun aiheeksi prätkä, niin varmasti alkaa harrastuskavereita löytymään useampikin työpaikalta. Työkaverit siis tarkkailevan silmän alle, kun kevät koittaa!

moottoripyöräurheilu

Tapahtumat

Prätkäjätkille löytyy koko kesän ajan tapahtumaa jos toistakin. Seuraa siis paikallisia ja hieman pidemmälläkin järjestettäviä tapahtumia joissa voi omalla prätkällä poiketa. Tapahtumissa pääsee usein tutustumaan myös kerhoihin ja niiden toimintaan, tutustumaan erikoisiin prätkiin ja jaarittelemaan lajista muiden harrastajien kanssa. Rohkeasti eturengas kohti kesää ja tapahtumia.

Jos omaa harrastusta ei meinaa millään löytyä, tsekkaa silloin tiede – lehden julkaisu oman harrastuksen löytämisestä:

http://www.tiede.fi/keskustelu/27159/ketju/mika_olisi_hyva_harrastus

Netti

Netistä löytyy erilaisia foorumeita ja keskusteluja prätkistä aivan mielin määrin. Prätkäjätkille on olemassa omia keskusteluja noin miljoona, kunhan vain surffailee itsensä oikealla webhotellilla sijaitsevalle mieleisille sivustoille. Netin kautta pääsee tavoittamaan useita harrastajia ympäri maailman. saa vinkkejä harrastamiseen ja luotua uusia kontakteja lajin harrastajiin.

Netti on hyvä paikka luoda suhteita muihin harrastajiin etenkin siinä tapauksessa, jos mielenkiintoa harrastuksesta riittää jopa Suomen rajojen ulkopuolelle. Netin kautta on helppo olla yhteydessä muihin harrastajiin, jotka mahdollisesti ovat suunnitelleet vaatimattomasti maailmanympärimatkaa prätkällä tai edes jotain hieman kevyempää. Vinkit ja neuvot ovat aina tärkeitä ja ilolla jokainen varmasti ottaa vinkkejä vastaan.

Vieritä ylös